20 January 2008

Rumah Baru

Last Saturday, I went to the new house for inventory checking.

Found out that I had to buy pillows and bedsheets (these are provided at my current apartment). Terpaksa le beli... kalo idak korang nak tido beralaskan lengan ke?




My small lawn.... Aku pastikan bila aku pindah nanti aku buat pattern mcm kat wembley stadium tu.. bentang tikar, minum teh tarik & makan goreng pisang kat sini ngan Talullah sambil mencuci mata...
Ground floor living area... kat belakang on the left tu kitchen.. and kat belakang tu is the inner courtyard.


The inner courtyard... kat sini sesuai buat BBQ.. sapa suka tidor atas batu bolehle lepak kat sini...


The upper floor living area... bunga dia elok sikit le dpd bunga felda taib andak kat apartment lama..



Still have to buy lots of things. Jangan risau... aku akan meng-casa-impian-kan rumah ni dengan bantuan kawan baik aku, Hajjah Saedatun Halijah.

9 comments:

stevie said...

Oh my god... I am so going to your house....

Wait for me k? and email me the address so I can tell the cab driver ....

gadhogadho said...

aku tak kira... ko kena buat lion dance...

stevie said...

huahahahaha.... Lion Dance..??? susah skit ler....Me tak belajar lagi....

sakitpeyut said...

ermmm x sabar nk g umah baru gadho2ke tak sabar nak...

peanutbutter said...

mmg tpt tu kita lepak makan goren pisang abu dgn keropok lekor..pastu mintak murtabak si gemak tu, tp aku tak ajak dia...hahahaha

stevie & sakitpeyut! jom le pegi romah dia ni masa javajazz

Stevie said...

Javajazz tu bile agaknyer....

peanutbutter said...

stevie..javajazz is on 7-9 march. jom lewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

gadhogadho said...

so far yg confirmed coming for javajazz : peanutbutter, dydy (cousin peanutbutter). pending confirmation :shuben peanutbutter, adik & adik ipar peanutbutter, mayshar & shuben, & kak raja. steve mai la... tapi ada space untuk u sorang je tau.

Stevie said...

Ok jer.... I akan datan sorang....
By the way, my trip on 9 feb, my fren tak jadik... I sorang jer... Atian maybe joining me on 10 or 11 or 12 Feb in Jakarta...